Ohjelmatoimisto Music Nova

Emilia Vesalainen sai 2. palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa v. 2007. Samana vuonna kaakkois-Suomen taidetoimikunta valitsi hänet vuoden nuoreksi taiteilijaksi. V. 2005 hänet palkittiin vuoden nuorena operettilaulajana Lahden operettifestivaaleilla.

 

Emilia Vesalainen on monipuolinen taiteilija ja erityisesti hänet tunnetaan laajasta operettiohjelmistosta ja -traditiontuntemuksesta. Hän on temperamenttinen ja karismaattinen lavaesiintyjä, joka suhtautuu musiikkiin kokonaisvaltaisesti, tanssien, laulaen ja näytellen. Hänen tummasoundinen sopraanoäänensä mahdollistaa monet laulumusiikin ulottuvuudet, kuten esim. sopraanolle poikkeukselliset Carmen-tulkinnat.

 

Sopraano Emilia Vesalainen aloitti lauluopintonsa Pohjois-Kymen musiikkiopistossa ja valmistui ammattiin erinomaisin arvosanoin Lahden ammattikorkeakoulun musiikin laitokselta. Täydentävät opintonsa hän on suorittanut Wienin musiikkikorkeakoulussa sekä yksityisoppilaana yhteistyössä arvostettujen professoreiden kanssa. Hänen opettajiaan ovat olleet mm. Sirkka Parviainen, Franz Lukasovsky, Eva Blahová ja Monika Hauswalter. Lisäksi hän on opiskellut mm. Pietro Ballon ja Ingrid Hauboldin mestarikursseilla.

 

Emilia Vesalaisen merkittävimpinä roolisuorituksina mainittakoon mm. solistivierailut Suomen Kansallisoopperassa alkaen v. 2008. Lisäksi hän on tehnyt lukuisia ooppera- ja operettirooleja eri puolilla Suomea maakuntatuotannoissa esim. Kouvolan oopperassa ja Lohjan tenoripäivillä. Syksyllä 2011 hän debytoi keski-Euroopan näyttämöillä Tsekeissä Brnoon oopperatalon operettigaalaproduktioiden 1. sopraanosolistina. Hän on myös konsertoinut laajasti ympäri Suomea eri orkestereiden solistina (mm. Kymi Sinfonietta, Savon sotilassoittokunta, Hyvinkään orkesteri, Arriba-orkesteri jne.) sekä Wienissä, muualla Itävallassa ja Bratislavassa. Konserttiohjelmistoon kuuluu lisäksi laaja valikoima mm. suomalaista laulumusiikkia, kirkkoteoksia ( mm. Matteus-passio/Bach, C-molli messu/ Mozart ) ja Bachianas Brasileiras nro 5/Villa-Lobos. Lisäksi hän esittää konserteissaan mm. musikaalinumeroita ja sekä suomalaisia että argentiinalaisia tangotulkintoja.

 

 

 


 

 

Related Images:

Asiakaspalautteet

Olen saanut pelkkää positiivista palautetta Jyrki Anttilan ja Emilia Vesalaisen esityksestä ja esimieheni, pääjohtaja Moisander sanoi, että olin tehnyt kymppivalinnan esiintyjien suhteen. Samoin päivällisvieraat ovat kiittäneet esitystä. Te kaikki kolme onnistuitte loistavasti ja muistan varmasti Musicnovaa kun seuraavan kerran tarvitsen esiintyjiä.

Lähitapiola, Espoo 18.04.13