Ohjelmatoimisto Music Nova

Afroamerikkalaisesta musiikista ammentava Ida Elina kuuluu Suomen eturivin muusikoihin. Tämä pop-jazz-viitekehykseen kanteleensoiton tuonut uraauurtava taiteilija sekä laulaja-lauluntekijä rikkoo rohkeasti rajoja, luo uutta imagoa perinnesoittimelle ja vie virtuoottisella ja rytmikkäällä soitollaan kantelemusiikin täysin uudelle tasolle. Omaleimainen, intensiivinen ja R&B-vaikutteinen kantele gospel syntyi slap-kitaristien innoittamana. Musiikillisina esikuvinaan Ida Elina pitää mm Michael Jacksonia, Kirk Franklinia ja Whitney Houstonia. Ida Elinan tavaramerkki – uniikki ja perkussiivinen soittotyyli yhdistettynä voimakkaan vivahteikkaaseen lauluun – tuottavat elämyksen, jollaista et varmasti ole koskaan ennen kokenut. Kantele ja nainen-kokoonpanolla esiintyvää Ida Elinaa on kuultu mm Pori Folkin päälavalla, Kotkan Meripäivillä, Ristirockissa sekä lukuisissa yritys- ja yksityistilaisuuksissa eri puolilla Suomea. Nuori nainen on tehnyt vaikutuksen konsertoinnillaan myös Japanissa, ja englanninkieliset lyriikat aukeavat helposti kenelle tahansa kuulijalle. Ida Elinan debyyttialbumi ”Songs of Freedom” julkaistiin kesäkuussa 2012, ja syksyllä 2013 julkaistu joululevy ”Valoisaa Joulua” on soinut mm Radio Novan ja Radio Suomen soittolistoilla.

 

Related Images:

Asiakaspalautteet

Ennakkokäsitykset kanteleesta karisevat mennessään, kun tämä huikea taiteilija pääsee vauhtiin! Hänen raikas esiintymisensä oli jotain aivan uutta ja sopi täydellisesti kulttuuripuistomme avajaisiin.

Raivikko, Kulttuurituottaja Someron Kulttuuri Ry

Kanteleen perkussiivinen soittotyyli on jotain ihan uutta. Slap-kitaroinnista ja gospelista ammentava rytmikkyys toimii.

Me Naiset no5/2014

Kerrankin metelöivä markkinointijengi oli hipi hiljaa. Vaikuttava esitys jossa Ida Elinan läsnäolo linkkautui upeasti monipuoliseen musiikilliseen osaamiseen. Vaikuttava!

Ismo Astola / Country Manager, Mundipharma

Harvoin hämmästyy taiteilijaa kuullessaan kuin mitä tapahtuu Ida Elinan osalta. Uskomattoman ja käsittämättömän rajamailla, totaalisen upeaa ja ainutlaatuista. Suosittelen!

Ari Rämö, SICK Oy Toimitusjohtaja 12/2013

Ida Elinan musiikki todellakin rokkaa ja vie mukanaan, tunnelma on taattu! Ida Elinan kantele ei ole pölyä nähnytkään

Nonna Sjöberg, Love Me Do - häätapahtuma 02/2014

Ida Elina soittaa kantelettaan monipuolisesti ja paikoin niin perkussiivisesti, että kuuntelija ihmettelee, soittaako hän tosiaan yksin.

Satakunnan Kansa 12/2013

Ida Elinan esiintyminen Helsingin Vanhan kirkon hyvätekeväisyyskonsertissa oli virkistävä poikkeus - ihana yhdistelmä energiaa, iloisuutta ja positiivisuutta. Kantele sai täysin uuden merkityksen soidessa Ida Elinan käsissä aivan uudella, käsittämättömällä tavalla. Kaiken kaikkiaan ihana kokemus

Marina Paulaharju / Aito HSO ry:n puheenjohtaja

Tiesin mitä olisi tulossa, mutta tämä esitys ylitti kaikki odotukset monin kertaisesti. Juhlamme huipentui tähän esitykseen, ohjelman monimuotoisuus, energisyys ja Ida Elinan positiivisuus sekä oma innostus esiintymiseen hurmasi koko juhlayleisön, kiitos vielä kerran!

Kirsi ja Jarmo Martikainen/ Mielonen Oy 1/2016

Song list

Englanninkielinen:

Beat it

Billie Jean

Happy

I wish

Man in the mirror

Paradise (Coldplay)

People get ready

Stand by me

Summertime

Superstition

Up to the mountain

Suomalainen / suomenkielinen:

Ainutkertainen

Berceuse

Kellä kulta, sillä onni

Myrskyluodon Maija

Ranskalaiset korot

Easy jazz:

East of the sun, west of the moon

Girl from Ipanema

Have you met miss Jones

One note samba