Ohjelmatoimisto Music Nova

Sopraano Laura Pyrrö voitti ensimmäisen palkinnon Timo Mustakallio -laulukilpailussa 2002.

 

Laura Pyrrö valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2007 Sibelius-Akatemian oopperakoulutusohjelmasta, ja vuotta aiemmin hän suoritti laulun A-tutkintonsa erinomaisin arvosanoin. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Liisa Linko-Malmio, Ritva Auvinen, Marjut Hannula ja Elizabeth Norberg-Schulz; lisäksi mestarikurssiopintoja mm. Gundula Janowitzin ja Helena Dösen johdolla. Kaudella 2006-07 Pyrrö osallistui baritoni Udo Reinemannin kansainväliselle liedin mestariluokalle Konservatorium Van Amsterdamissa Hollannissa.

Ennen ammattiopintojaan Pyrrö sai päästötodistuksen Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistosta pääaineenaan pianonsoitto.

 

Lauran esitettyjä rooleja ovat olleet mm. Pamina Mozartin Taikahuilussa (mm. Nilsiän Louhosareena 2005, Vantaan ooppera 2004), Kettu Janácekin oopperassa Ovela Kettu (Alminsali 2004), Arminda Mozartin oopperassa La Finta Giardiniera (Svenska Teatern 2006), Lucy Weillin Kerjäläisoopperassa (Helsingin Kaupunginteatteri 2007) ja Miss Pinkerton Menottin oopperassa The Old Maid and The Thief (Sibelius-Akatemia 2002). Vuonna 2004 Pyrrö debytoi Savonlinnan Oopperajuhlilla Lolan roolissa Mascagnin oopperassa Cavalleria rusticana, ja kesällä 2007 hän lauloi naispääroolin Jukka Linkolan säveltämän Hallin Janne -oopperan kantaesityksessä Himosteatterissa. Vuoden 2008 rooleihin kuuluivat Rosalinde Straussin operetissa Lepakko (Operettiteatteri Bravo) sekä Micaëla Bizét'n oopperassa Carmen (Brasovin ooppera, Romania).

Laura on esiintynyt myös useissa musiikkiteatteriproduktioissa: mm. Ooppera Verson Viulunsoittaja katolla Aleksanterinteatterissa sekä Porvoon Taidetehtaan Albert Edelfelt -juhlavuodennäytelmä.

Keväällä 2009 Pyrrö debytoi Suomen Kansallisoopperassa Railin roolissa Ilkka Kuusiston oopperassa Gabriel, tule takaisin!. Syksyllä 2009 hän esitti Poulencin monologioopperan La Voix humaine KokoTeatterissa Helsingissä, ja keväällä 2010 naispääroolin Teatteri Imatran operettiproduktiossa Yön ruhtinas.

 

Oopperan lisäksi Pyrrön ohjelmistoon kuuluu liediä, operettia, barokkimusiikkia, klassista musikaalia, modernia laulumusiikkia sekä hengellisiä teoksia – mm. Bachin Johannespassio, kantaatti Jauchzet Gott in allen Landen, Mozartin c-mollimessu, Requiem ja motetti Exsultate, jubilate,  Brucknerin Requiem, Pergolesin Salve Regina sekä Pergolesin ja Rossinin Stabat Materit. Omia resitaaleja Laura Pyrröllä on ollut mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä Kemiön Musiikkijuhlilla, ja hän on esiintynyt useimpien maamme kaupunginorkestereiden solistina. Suomen lisäksi hän on konsertoinut mm. Ruotsissa, Virossa, Venäjällä, Unkarissa, Slovakiassa, Espanjassa, Norjassa, Hollannissa ja Islannissa. Vuonna 2002 Laura Pyrrö voitti ensimmäisen palkinnon Timo Mustakallio -laulukilpailussa, ja syksyllä 2009 hän osallistui kansainväliseen Mirjam Helin -laulukilpailuun.

 

 

 

 

 


 

 

Related Images:

Asiakaspalautteet

Kiitokset soprano Laura Pyrrölle ja pianisti Rait Karmille upeasta esityksestä. Se juhlisti hienosti tilaisuuttamme.

Raili Riihinen / Leipurin Oy

Tutut sävelmät, vaikka olivat muulla kuin suomen kielellä lauletut, saavuttivat suuren suosion. Toiminnanjohtaja sanoi minulle ennen esitystä, että minulta rohkea veto ottaa juhlaan klassinen laulaja. Ihmiset ovat tottuneet kevyeen musiikkiin meillä, joten seurasin mielenkiinnolla varsinkin asukkaidemme reaktioita. Jälkeenpäin kyselyssä pitivät kovasti teistä. Omaisilta kommenttina tuli: Hieno paketti; Laulu, säestys, asut ja kaikki muu kohdallaan. Erilaista kuin aikaisemmin; mikä oli hyvä. Itse nautin kovasti sillä pidän klassisesta laulusta, olen itsekin joskus opiskellut klassista laulua ja tiedän millainen työ ja koulutus Lauralla on takanaan ja kateellinen hyvällä tavalla pianistille joka OSAA soittaa. Juhla oli onnistunut. Suurkiitos teille!

Virpi Fjelt