Bilebändin tilaaminen on yksi parhaimmista tavoista tehdä juhlasta tai tapahtumasta ikimuistoinen. Kuka vieraistasi ei haluaisi kuulla tuttuja ja tunnettuja sävelmiä ammattibändin esittämänä bileissä? Ennen tilauksen tekemistä on tärkeää huomioida seuraavat seikat:

1. **Bilebändi valitseminen**:

Kun suunnittelet bilebändin varaamista, etkä vain hae musiikkia, vaan haluat luoda unohtumattoman tunnelman tapahtumaasi, mieti tarkkaan, minkälaista fiilistä musiikin tulisi luoda. Onko kyseessä romanttinen hääjuhla, villit syntymäpäiväjuhlat, ammattimainen yritystilaisuus vai ehkä täysin uniikki juhla? Haluatko tanssittaa, laulattaa tai kenties rockata yhdessä vieraittesi kanssa?  Muista, että bilebändi ei ole pelkkä musiikkiesitys – se on tunnelman luonti ja matka vieraittesi sydämiin. Pyydä apua ohjelmamyyjältä, joka varmasti suosittelee ja antaa vinkkejä parhaan bändin löytämiseksi, jotta juhlastasi tulee unohtumaton kokemus.

2. **Ohjelmisto**:

Tarkastele bändin ohjelmistoa. Varmin tapa saada juhlaan sopiva bilebändi on valita yhtye, jonka ohjelmisto kattaa suosikkikappaleesi ja juhlien teemaan sopivan musiikin. Kysy myös, voivatko he sovittaa erityistoiveita ohjelmistoonsa. Useinmiten 1-2 helpompaa kappaletta voi tialata ilmaiseksi, mikäli siitä löytyvät hyvät nuotit.

3. **Kokoonpano**:

Bändien kokoonpano vaihtelee. On olemassa pieniä bilebändejä, jotka voivat olla trion tai kvartetin kokoisia, ja suurempia kokoonpanoja, jotka voivat sisältää useita soittajia ja laulajia. Valitse kokoonpano tilaisuuden mukaan ja sen mukaan, kuinka mittava esitys on järjevä järjestämässäsi tilaisuudessa.

4. **Kokemus ja ammattitaito**:

Tarkista bändin kokemus ja ammattitaito. Kuinka kauan he ovat olleet alalla? Onko kenties muusikot vasta valmistuneet alalta tai onko kysymyksessä kokenut ja repertuaarinsa sisään soittanut bändi.  Ovatko he esiintyneet vastaavissa tilaisuuksissa aiemmin? Voivatko he tarjota suosituksia aiemmilta asiakkailta?

5. **Sopimus ja hinta**:

Varmista, että teet kirjallisen sopimuksen tilauksesta. Selvitä, mitä palveluun sisältyy, kuten esiintymisajankohta, äänentoisto, varustus (esitystekniikka) ja mahdollinen taukoaika. Keskustele myös hinnasta ja maksuehdoista.

6. **Äänentoisto ja tila**:

Tarkista, onko tilaisuudepaikassa asianmukainen äänentoisto. Useinmiten ei ole. Jos ei, kysy bändiltä, voivatko he tuoda oman äänentoistonsa. Varmista myös, että tila on riittävän suuri ja soveltuu bändin esitykselle.

7. **Aikataulu**:

Laadi aikataulu esiintymiselle ja äänentoiston aika asennukselle. Varmista, että kaikki sujuu suunnitellusti ilman kiirettä.

8. **Erityistoiveet**:

Kerro mahdollisista erityistoiveista, kuten juhlan teema, erityiset kappaleet tai muut yksityiskohdat, jotka ovat sinulle tärkeitä.

9. **Yhteys ja kommunikointi**:

Pidä yhteyttä bändiin ja varmista, että kaikki yksityiskohdat ovat selvät ennen tilaisuutta. Hyvä kommunikaatio on avain onnistuneeseen yhteistyöhön.

Kun olet huolellisesti harkinnut nämä seikat ja valinnut sopivan bilebändin, voit olla varma, että tilaisuutesi tulee olemaan musiikillinen ilo ja juhla, joka jää mieleesi pitkäksi aikaa.

Related Images: